Buitengewoon onderwijs

Het buitengewoon onderwijs biedt aangepast onderwijs en deskundige begeleiding op maat aan kinderen die specifieke zorg nodig hebben door een beperking.

Een aangepaste aanpak is een van de fundamenten. Als leerkracht in het buitengewoon onderwijs ben jij de expert op dat vlak. Je weet als geen ander welke doelen realistisch en haalbaar zijn voor jouw doelgroep.

Hier vind je inspirerende lestips, goede voorbeelden, manieren om te differentiëren. Grasduin, pik eruit wat je kan gebruiken, en deel zelf je tips!

Wat biedt de VSV?


Een kant-en-klare leerlijn verkeer voor het gewone onderwijs met uitgewerkte doelen rond voetgangers- en fietstraining, dode hoek, verkeerstekens en veilig & duurzaam gedrag. Haal er zelf de doelen uit die haalbaar zijn voor jouw leerlingen.
 
Een verzameling inspirerende voorbeelden van je collega’s uit het buitengewoon onderwijs die al met het thema verkeer aan de slag gegaan zijn en er succeservaring mee hebben. Heb je zelf een sterke les of een knap idee? Deel het met je collega’s en klik op “deel je idee”.

Ondersteuning door opleidingen of begeleidingen.