Nog op zoek naar een mooi voorleesboek voor je kinderen? Of een (kleuter)klascadeautje? 
Dan raden we je met alle plezier Anna in het verkeer aan, één van de mooie Anna-boeken van auteur en illustrator Kathleen Amant. De verhaaltjes over Anna zijn heel herkenbaar voor peuters, ze spelen zich af in hun eigen leefwereld, er ligt veel nadruk op emoties én er zit altijd een vleugje humor in. De tekeningen zijn warm van kleur en sober van beeld. Een vlot verhaal over hoe je je moet gedragen in het verkeer.

Vandaag gaat Anna samen met mama naar de stad.
Ze gaan met de fiets.
Mama rijdt en Anna zit achterop.
In de stad is het druk en er is veel lawaai.
Anna en haar mama kijken altijd goed naar links en rechts,
lopen op de stoep en steken over op het zebrapad.

Anna in het verkeer kost 13,95 euro en is verkrijgbaar via www.clavisbooks

Ook Kaatje op de Fiets van Liesbet Slegers is een supermooi kijk- en voorleesboek over leren fietsen in het verkeer.
Het vierkante prentenboek is een deel van de serie peuterboeken over Kaatje en haar vriend Karel. Het eenvoudige verhaal en de felgekleurde tekeningen spreken jonge kinderen erg aan. De boekjes over Karel en Kaatje weerspiegelen het leven van een nieuwsgierige, alles ontdekkende tweejarige. In Kaatje op de fiets mag Kaatje met de fiets naar oma rijden. Alle facetten van het fietsen komen aan bod: onderdelen van de fiets, de fietshelm en zelfs een fluo hesje, een verkeerslicht en een zebrapad. 

Interessant voor kleuterklassen en kinderdagverblijven: van Kaatje op de fiets bestaan ook vertelplaten!
Voorlezen aan een groep kinderen wordt hiermee nog leuker! Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de voorlezer de tekst handig af aan de achterkant van de plaat. De platen hebben een standaard formaat (425 x 305 x 11 mm) en passen in elk kamishibaitheatertje of kunnen gewoon vastgehouden worden door de verteller. Elke set bevat 13 mat gelamineerde vertelplaten (geen weerkaatsing van het licht en afwasbaar). Met extra marge zodat er niks van de tekening verloren gaat in kamishibaitheatertjes. 

Kaatje op de fiets kost 12,95 euro en is verkrijgbaar via www.clavisbooks.com of in de betere boekhandel. 
Een set voorlees- en vertelplaten kost 25 euro en kun je eveneens bestellen via www.clavisbooks.com