Werkgroep verkeer

Ondersteun de school bij verkeerseducatie

Ouders, leerkrachten, directie, gemeente en andere geïnteresseerden slaan de handen in elkaar om activiteiten te organiseren waardoor kinderen leren veilig het verkeer in te gaan.   

Ook anderen bewust maken van het belang van verkeersveiligheid of het voortouw nemen bij infrastructurele aanpassingen kunnen tot de taken behoren van de werkgroep verkeer. Samen bepalen jullie welke verkeersthema’s relevant zijn voor jullie schoolomgeving. 

Let op: voor schooljaar 2023-2024 sluiten de registraties op 14/06/2024. Vanaf 2/09 kan je registreren voor volgend schooljaar.

Voordelen

Als je je werkgroep verkeer registreert, kunnen we je vanuit de VSV ondersteunen en geniet je van interessante voordelen:

  • een gratis begeleiding, volledig op maat van jouw school. We kunnen samen je bestaande werkgroep verkeer optimaliseren of we helpen je om er eentje op te richten
  • een startpakket met:
    • 5 fluohesjes
    • 10 bedankkaartjes, om je verkeershelpers in de bloemetjes zetten
    • 2 verkeersbordjes C3 en 2 driekleurige armbanden voor de wegkapiteins die leerlingen op stap begeleiden
  • 5 keer per schooljaar ontvang je de digitale nieuwsbrief Verkeer op School. In elke nieuwsbrief verschijnt vanaf nu een inspirerende good practice, volledig op maat van de werkgroep verkeer
  • een punt om in schooljaar 2024-2025 een medaille Verkeer op School te behalen. En daar hangen dan weer mooie verkeerseducatieve beloningen aan vast.

Op zoek naar inspiratie?

Kijk eens over het muurtje bij collega's van andere scholen, misschien organiseren zij wel verkeersprojecten waar jullie inspiratie uit kunnen halen. We verzamelden hier alvast enkele goede voorbeelden voor jullie.

Vragen?
Stuur een mailtje naar verkeeropschool@vsv.be