In dit boek gaat Ootje, een klein rood autootje, op reis naar oma. Net zoals wij komt hij onderweg vanalles tegen: een fiets, een bus, een politieauto, een boot, een trein,... Hij wacht tot het stoplicht op groen springt, kijkt naar links en rechts en stopt voor een zebra. Gelukkig let Ootje goed op in het verkeer. Toet toet!

'Ootje in het verkeer' is een ideaal boek om peuters en kleuters te laten kennismaken met de belangrijkste gevaren in het verkeer. Wat doe je als je een straat gaat oversteken, bij een rood licht, en wat als je een sirene hoort? Ootje vertelt het op een leuke manier.
Het boek heeft heel mooie en kleurrijke illustraties. De tekst is geschreven in dichtvorm en leest zo heel gemakkelijk voor.
Op elke pagina kan je ook op zoek gaan naar de mama van Ootje, wat de interactie bevordert.
Het boekje is van stevig karton. Daardoor kunnen kleine kinderen het boekje ook alleen openen en de tekeningen bekijken. Een extra beschermlaagje zorgt er bovendien voor dat het gemakkelijk schoon te houden is.

De mooie illustraties en de dichtvorm in het verhaal maken dit boek een waar voorleesplezier. Een aanrader voor je boekenkast in de klas!

Bijlagen: