Vandaag krijgen Kas en Saar les over het verkeer. Opa brengt Saar te voet naar school. Het is erg druk op straat: ze zien auto’s, bussen, fietsen, steps … In de klas mogen de kinderen vertellen over een vervoermiddel, auto’s knutselen en meedoen aan een verkeersspel. Ze krijgen zelfs bezoek van een politieagent.
Pauline Oud stelt vooraan in het boek acht vragen die de kleuters kunnen beantwoorden nadat je het boek hebt voorgelezen, een mooie opstap naar begrijpend lezen. Achteraan in het boek staan ook nog enkele knutseltips. 

We raden aan om na het werken met dit boek, over te gaan naar de praktijk! In het Voetgangersbrevet Brons bijvoorbeeld, vind je spelletjes en activiteiten voor kleuters rond voetgangerstraining. De kleuters kunnen ook een mooi voetgangersbrevetje (met polsbandje!) halen, nadat ze een parcours hebben afgestapt. Je kan het Voetgangersbrevet Brons (met brevetten en polsbandjes) gratis aanvragen op deze website.

Kas en Saar in het verkeer (Uitgeverij Clavis) kost 15,95 euro en is verkrijgbaar bij de boekhandel.
Wie graag woordkaarten of bijkomend lesmateriaal bestelt, kan terecht op de website van Pauline Oud. Of download hieronder de kleurplaat van Uitgeverij Clavis.