Rien en Katrien zijn twee kerkuilen. Doordat uilen in het donker op muizenjacht gaan, zijn zij vaak niet zichtbaar voor voorbijrijdende auto’s. Er worden dan ook veel dode en gewonde uilen gevonden in de bermen.  Rien en Katrien hebben hier een super goede oplossing voor gevonden: zij gaan een fluohesje dragen!

"Mijn gemeente Mol schenkt aan elk eerste leerjaar van onze gemeente een exemplaar van Laat je zien met Rien en Katrien" vertelt Lut niet zonder trots. "Ook heb ik in samenwerking met onze gemeente een grote ‘Katrien’ gemaakt, voorzien van reflecterende materialen die goed zichtbaar zijn in het verkeer. Het zou natuurlijk tof zijn mochten andere scholen ook werken met het boek!"

De tekst van het boek is geschreven in rijmvorm en is leuk om (voor) te lezen. Om het geheel nog leuker te maken is er een muziekstukje voorzien. Dat kan je vinden op de facebookpagina van Rien en Katrien. Achteraan in het boek staan nog extra weetjes. Zo zijn er ook QR-codes voorzien die bij het openen ervan een filmpje vertonen met extra informatie.

Het boek is te koop in de Standaard Boekhandel en kost 20 euro. Of je kan rechstreeks bij Lut bestellen voor 15 euro (+ 3 euro verzending) via e-mail: belienlut@hotmail.com of via de facebookpagina Rien en Katrien.