Het klinkt natuurlijk vreemd: waarom zou je zo’n succesvolle voorstelling die je zelf uit grond gestampt hebt, niet gewoon zelf verderzetten? Voor Geysen senior was het een logische stap: “Ik speelde de hoofdrol, maar het personage is een jongere van 19 jaar. Als je theater maakt, lukt dat nog. Maar we pakken nu uit met een film. Het hoofdpersonage moet jong zijn en daarom ben ik blij dat mijn zoon dit overneemt.”

Witse: “Ik was zelf zoekende. Het is mijn leefwereld en daarom denk ikdat het voor jongeren herkenbaar is. We willen niet belerend zijn en hen zelf conclusies laten trekken.” Dat is volgens zijn vader ook de essentie: “De problematiek aanraken is voldoende. Het is niet de bedoeling om de jongeren met een schuldgevoel op te zadelen. Het eerste deel van de film, die we nu maakten, is daarom herkenbaar voorjongeren, humoristisch en met muziek waar ze van houden. Dan gebeurt de clash door een ongeval. Als we maar een kleine groep raken, is het al goed.”

Door de coronamaatregelen kan Witse natuurlijk niet zoals z’n vader de baan op met de voorstelling, maar moet hij het doen met streamingvoorstelling. Die zouden niet minderwaardig aan de live-voorstellingen zijn: “In een film kan je echt dat flitsende steken. En latermikken we weer op optredens in zaal.”

wimgeysen.be/flits