"Zoals elk jaar nemen we deel aan Helm Op Fluo Top", vertelt Tania, "Maar we merken dat er na de kerstvakantie tekens een 'fluo-dipje' ontstaat bij de leerlingen. Daarom hebben onze drie veiligheidsprofessoren dit jaar een ludiek filmpje gemaakt. Ze zijn ook in elke klas gaan controleren en stickertjes uitdelen. De kinderen vonden het geweldig, en de leerkrachten stiekem ook!" 
(het veiligheidsfilmpje kan je hieronder bekijken)

"Het merendeel van onze leerlingen komt met de tram of het openbaar vervoer naar school", vervolgt Tania. "Dat maakt het gegeven 'fluo' geen vanzelfsprekendheid. Toch vinden we het belangrijk om onze kinderen op het belang van zichtbaarheid te wijzen. Acties als Helm Op Fluo Top, of dit grappige filmpje, helpen daarbij. Dus los van het feit dat we niet echt veel meer fluo zien op school, de boodschap komt wel over!"

"Toen we 'Klas op Wielen' organiseerden, kwamen vele leerlingen met rolschaatsen, step of skateboard naar school. De fiets is echt in de minderheid hier." zegt Tania. "Maar net daarom zijn we extra gemotiveerd om erop in te zetten! We nemen ook in coronatijd deel aan het fietsexamen, we doen een fietscontrole, de kleuters starten met het Loopfietsbrevet en in de toekomst zouden we graag met die volledige fietsleerlijn van de VSV willen meedoen. Het zal wat tijd vragen, maar ik hoop dat we op termijn ook de ouders meekrijgen!" 

De VSV wenst de basisschool Sint-Jozefscollega veel succes met alle inspanningen. En proficiat voor de ludieke en volhardende aanpak!