Het fietsmonster

Het fietsmonster leert je leerlingen veilig en goed fietsen in het verkeer. Eerst in de kleuterklas met het Loopfietsbrevet, daarna in de 1e en 2e graad met de fietsbrevetten Brons en Zilver en ten slotte in het 6e leerjaar met Het Grote Fietsexamen. Je ziet het monster op elk brevet groeien. 

Het Fietsmonster draagt altijd een fluohesje en een fietshelm. Hij is fan van Technopolis en gek op wieltjes! 

Meer info over de fietsbrevetten

Het voetgangersmonster

Dit is de dikste vriend van het fietsmonster! Hij leert iedereen veilig en alleen stappen in het verkeer. Klinkt niet moeilijk? Onderschat het niet! Doordat het voetgangersmonster niet zo groot is, zien de auto's hem soms niet als hij oversteekt. Hij moet dus op zoek naar de veiligste plaatsen om te stappen en over te steken...

De grootste hobby van het voetgangersmonster? Zwemmen in een subtropisch zwembad! En wandelen natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. 

Meer info over de voetgangersbrevetten

De toetsmonsters

Deze drieling (paars, blauw en groen) zijn de slimmeriken van de monsterbende! Zij kennen àlle verkeersregels. Straffer nog: ze zien gevaar en kunnen inspelen op fouten die andere monsters maken in het verkeer. 

De toetsmonsters spelen heel graag gezelschapsspelletjes en zijn steengoed in quizzen en raadsels. Een uitstapje naar Bobbejaanland zien ze ook altijd zitten!

Meer info over de verkeerstoetsen

De fluomonsters

BFF's! De rode draagt altijd een fietshelm en een fluohesje op de fiets. De paarse gaat te voet en heeft ook steevast zijn hesje aan. Deze 2 hipsters zijn volledig mee met de laatste modetrends.
Op zoek naar een goeie beat of de juiste dansmoves? De fluomonsters kunnen supergoed dansen en zingen! Ze zijn ook altijd in voor een grapje of een verkleedpartij! Kortom: met de fluomonsters is fun verzekerd!

Meer info over Helm op Fluo Top