Hoe punten verdienen?

Leer je kinderen veilig STAPPEN met

Leer je leerlingen vaardig FIETSEN via

Test de kennis van je leerlingen via

Neem deel aan Helm Op Fluo Top (heel de school): 1 punt

Schakel verkeersouders in en zorg dat ze (gratis) geregistreerd zijn op verkeersouders.be: 1 punt, ongeacht het aantal verkeersouders.

Neem deel aan één (of meer) van onze praktijkgerichte begeleidingen op maat: 1 punt per vorming, ongeacht hoeveel leerkrachten aanwezig zijn.

Neem deel aan het Congres Verkeer op School of het Vlaams Congres Verkeersveiligheid: 1 punt, ongeacht hoeveel leerkrachten aanwezig zijn.

Hoe een medaille behalen?

Met elk van bovenstaande VSV-initiatieven verdient je school 1 punt. Afhankelijk van het aantal punten, kan je deze medailles behalen:

Vanaf 3 punten: brons

Vanaf 6 punten: zilver
Vanaf 9 punten: goud
Vanaf 12 punten: briljant

Dit krijg je:

  • een medaille Verkeer op School om aan de schoolpoort te hangen;
  • een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite;
  • een GRATIS beloning naar keuze vanaf een zilveren medaille: 1 beloning bij een zilveren of kleutermedaille, 2 beloningen bij een gouden medaille, 3 beloningen bij een briljanten medaille. 

De beloningen waaruit je kan kiezen: 

Kleuterscholen

Voor scholen die enkel een kleuterafdeling hebben, geldt een aparte regeling, gezien het aanbod voor kleuterscholen beperkter is. Zij verdienen punten met het Voetgangersbrevet Brons, het Loopfietsbrevet, Helm op Fluo top, het inschakelen van verkeersouders en het volgen van het Congres Verkeer op School of een Begeleiding op Maat. Kleuterscholen die minstens 3 punten halen ontvangen een kleutermedaillepakket, en kunnen beloningen voor kleuters kiezen zoals preborden (lesfiche), het prentenboek “Een Fiets voor Bas” of “Bam Bam Botsinkje”.

Wanneer?

Begin juni krijg je een mail van de VSV met daarin de vermelding van het aantal punten dat je school verdiend heeft volgens onze databank. Vergeet dus niet in mei al in te schrijven voor acties die je in juni gepland hebt. We vragen je deze gegevens te bevestigen (of te betwisten) en te kiezen welke beloning(en) je samen met je medaille gratis wil ontvangen.
OPGELET: de mail wordt verstuurd naar al onze contactpersonen van de school. Overleg dus eerst welke beloning(en) je zal kiezen. Na je bevestiging bezorgen we het medaillepakket in september aan de school, dit volledig gratis.