Toen de VSV enkele jaren geleden de grote snelheidscampagne 'Beloofd!' lanceerde, ontwikkelde ze ook een pakket voor scholen. In dit pakket zit materiaal om ouders te sensibiliseren en te motiveren om zich aan de snelheidslimiet van 30km/u te houden. 

Actie

Met toffe A4-posters die de school en de buurtbewoners aan hun raam hangen, worden de passanten warm gemaakt voor de actie. Vervolgens kondig je de campagne aan via schoolwebsite, facebook en met een infofiche voor de ouders. Tijdens de actie roep je de ouders op om hun handtekening te zetten op een grote beschrijfbare poster aan de schoolpoort: ‘Ik beloof de zone 30 te respecteren’.
Wanneer ze de belofte gemaakt hebben, krijgen ze een Beloofd!-stickertje mee. Dat kleven ze ergens in hun auto (aan de zijkant van de voorruit, op het stuur, ...), waardoor ze ook nadien herinnerd worden aan hun belofte.

Dankjewel Yuzzu!

Dankzij Yuzzu kan de VSV het pakket gratis bezorgen aan elke school die rond het thema wil werken. Kenneth Vansina van Yuzzu: "Verkeersveiligheid is een onderdeel van het dagelijks leven. Als verzekeraar voelen we ons extra aangesproken om hier een positieve bijdrage te leveren, dit onder meer door het voorkomen van ongevallen. Net daarom belonen wij ‘veilige bestuurders’ met een korting op hun Yuzzu-verzekering. Ook zijn wij er sterk van overtuigd dat informatie en educatie het belangrijkste element blijven om ervoor te zorgen dat morgen veiliger wordt dan vandaag." 

Kleurwedstrijd

Om het draagvlak nog te vergroten kan je op school een leuke kleurwedstrijd organiseren met de kleurplaat die bij de actie hoort. 

Het gratis pakket Zone 30 kan je aanvragen op deze website onder 'pakketten'. Hier vind je ook de downloads van kleurplaat en infofiche.

Wij wensen je veel succes met de actie! Foto's zijn zoals vanouds altijd welkom, laat ons weten hoe alles verlopen is! Dat kan via verkeeropschool@vsv.be.