Vragen en antwoorden
Heb je een vraag of een opmerking? Kijk dan hier eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je geen antwoord? Laat het ons weten via het contactformulier.
Hoe kunnen we de ouders zo goed mogelijk informeren over Helm Op Fluo Top?
In deze brief staat alle info over de start van de actie voor de ouders. Hoe ze de punten van hun kinderen kunnen verzilveren, staat stapsgewijs uitgelegd in deze brief. Je kan de brieven of tesamen of bij de start en aan begin december digitaal bezorgen of printen en met de kinderen meegeven.
Moeten de leerlingen kiezen tussen de prijzen op de spaarkaart?
Neen. Leerlingen kunnen met een volle stickerkaart gratis (1+1) naar zowel Center Parcs of Sunparks, Bobbejaanland en ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Op de achterkant van de kaart of bij 'Partners en beloningen' lees je hoe je gebruikt maakt van de prijzen.
Wat met leerlingen die een abonnement hebben voor de zoo?
Leerlingen die thuis een abonnement van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael hebben, mogen met hun volle stickerkaart gratis een vriendje meenemen.
Wie mag deelnemen aan Helm Op Fluo Top?
Alle Vlaamse en Brusselse kleuter- en lagere scholen mogen deelnemen aan Helm Op Fluo Top. Dat hoeft niet noodzakelijk met de hele school. Probeer je eerst graag eens een jaartje met een deel van de school? Geen probleem!
Moeten we de stickertjes elke dag uitdelen aan de schoolpoort?
Neen. Om Helm Op Fluo Top zo laagdrempelig en haalbaar mogelijk te maken, laten we scholen vrij in de concrete uitwerking ervan. We raden aan om digitaal te sparen: met het nieuwe digitale systeem kan je de leerlingen zelf hun sticker laten aanduiden door de website op een smartbord open te zetten wanneer ze ’s ochtends de klas binnenkomen.
Je kan de stickertjes ook elke dag uitdelen in de klas, of regelmatig, maar niet elke dag. De schoolpoort is ook een optie maar dat kan al eens voor files zorgen...
Krijgt een kind dat met een helm én fluokledij naar school komt twee stickers?
Ja. Leerlingen die zowel fluokledij als een fietshelm dragen, krijgen hun kaart dus wat sneller vol. Tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie zijn er meer dan 50 schooldagen. In principe heeft elke leerling dus voldoende tijd om 50 stickers te verzamelen en zo zijn kaart vol te krijgen. Uiteraard ben je als school vrij: sommige scholen geven elke leerling slechts één stickertje, ook al dragen ze hesje én helm.
Hoe kunnen we leerlingen die fluokledij en een helm dragen en dus snel een volle stickerkaart hebben, toch nog blijven motiveren?
Hebben de leerlingen hun individuele stickerkaart volgespaard? Dan kunnen ze op de klasposter verder sparen. Van zodra de klasposter vol is, kunnen ze kans maken op mooie klasprijzen.
Zijn er leerlingen die maar af en toe te voet of met de fiets naar school komen en hun kaart daardoor nooit vol zullen krijgen? Als er op papier gespaard wordt, kunnen zij eventueel van in het begin meteen sparen op de klasposter.
Wij vrezen dat heel wat leerlingen hun kaart kwijt zullen spelen. Enige suggesties?
Spaar digitaal! Zo kan je geen kaarten kwijtspelen. Doe je toch op papier mee? Sommige scholen houden de kaarten van de leerlingen in de klas bij. Ze worden dan telkens uitgedeeld om de stickertjes te plakken en daarna weer opgehaald. Wanneer een stickerkaart vol is, krijgt de leerling die mee naar huis.
Na de krokusvakantie is het nog altijd heel donker. Kan de actie niet wat langer duren?
Digitaal kan je niet verder sparen, aangezien het digitaal platform wordt afgesloten om klaar te maken voor volgend schooljaar. Op papier is het niet de bedoeling dat leerlingen nog aan een tweede stickerkaart beginnen. Ze kunnen eventueel wel nog klassikaal verder sparen.
Uiteraard is de school vrij om op zijn manier de leerlingen verder te stimuleren en zelf nog een leuke beloning (een beetje langer speeltijd, een fluofeestje...) te voorzien voor de volhouders.
Kan een school zelf een beloning toevoegen?
Dat kan zeker. Met wat creativiteit kan je als school nog voor extra beloningen zorgen. Waarom geen uurtje film of een kwartiertje extra speeltijd voor de klas die bijvoorbeeld als eerste een bepaald aantal volle kaarten heeft gespaard?
Moeten we de volle stickerkaart opsturen naar de VSV in ruil voor de beloning?
Neen. Leerlingen moeten hun stickerkaart meenemen naar de kassa. In de ZOO wordt gemarkeerd welke beloning al gebruikt werd. Zo kan de kaart ook nog voor de andere beloning gebruikt worden.
Bv. Je gaat naar ZOO Antwerpen. Aan de kassa wordt aangeduid dat je je beloning voor ZOO Antwerpen/ZOO Planckendael gebruikt hebt. Hierna kan je je kaart nog gebruiken om naar Aqua Mundo te gaan.
Dat geldt ook andersom.
Mag het betalende ticket er eentje van een B-dagtrip of een andere kortingsactie zijn?
De actie is niet geldig in schoolverband. Niet cumuleerbaar met andere kortingsacties of voordelen, bedrijfstickets of andere extern aangekochte tickets, met uitzondering van het ZOO-abonnement, B-Dagtrips en e-tickets (vooraf) aangekocht op de website van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Deze actie is enkel geldig voor een kind (3-12 jaar). Kopieën worden niet aanvaard. Actie niet terugbetaalbaar op reeds eerder aangekocht ticket voor het kind. Niet inwisselbaar in speciën.
Bv. Je bestelt voor jezelf een B-dagtripticket naar de zoo. Je kind rijdt gratis mee met de trein en kan met de stickerkaart ook gratis de zoo binnen.
Hoe printen we de leerlingencodes op etiketten?
- Exporteer de excellijst van al je leerlingencodes via de knop op het digitaal platform. Bewaar deze op je bureaublad.
- Open een nieuw blanco Word document
- Klik bovenaan in de menubalk op 'Verzendlijsten'
- Vouw 'Afdruk samenvoegen' open door op het pijltje te klikken
- Selecteer 'Etiketten'
- Kies de referentie van uw etiketten
- Selecteer 'Adressen'
- Selecteer 'Bestaande lijst gebruiken'
- Kies de excellijst die je op je bureaublad bewaarde (zie boven), selecteer indien nodig het juiste tabblad
- Selecteer 'Samenvoegvelden invoegen'
- Zet tussen elke regel een spatie (‘enter’)
- Kies 'Etiketten bijwerken'
- Rond af met 'Samenvoegen en voltooien'
- Kies 'Afzonderlijke documenten bewerken', selecteer 'Alles'
- Sla op als pdf en print de etiketten af.