Stickers sparen: individuele prijzen

Elke leerling die deelneemt aan Helm Op Fluo Top krijgt een (digitale) stickerkaart. Daarop staan 60 stickervakjes. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie. Wie naar school komt en fluokledij draagt, krijgt een stickertje. Ook een fietshelm dragen levert een stickertje op. Wie elke dag fluokledij of een helm draagt, heeft zijn kaart dus zeker tegen de krokusvakantie vol.

Fietsers die een fietshelm én een hesje dragen, krijgen hun kaart in principe sneller vol. Scholen die willen, kunnen die leerlingen laten verdersparen voor een klasprijs. Zo blijven ze toch gemotiveerd tot aan het einde van de actie.

De beloningen op de stickerkaart

 • 21 stickers: leerlingen kunnen deelnemen aan een individuele wedstrijd en zo mooie prijzen winnen van Name On It, JBC, A.S.Adventure, Torfs, Gofluo of WOWOW
 • 42 stickers: leerlingen hebben met hun kaart gratis toegang tot een subtropisch zwembad van Center Parcs/Sunparks, mits in gezelschap van een betalende persoon (1+1-ticket).
 • 60 stickers: gratis toegang (1+1) tot ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael! En gratis toegang (1+1) tot Bobbejaanland!

 

Klasposter: klassikale prijzen

Om kans te maken op de prijzen van de klasposter laat je leerlingen die hun kaart vol hebben verder laten sparen op de klasposter.
Stuur vóór 10 maart 2023 een leuke foto van je leerlingen bij hun volle (digitale) klasposter via het wedstrijdformulier. De winnaars worden bekendgemaakt in april 2023. 

De prijzen voor de klasposter

 • ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mét rondleiding! 
 • Odissey schenkt 5 klassen uit de lagere school fietshelmen van Thousand!
 • Name On It schenkt per provincie aan 1 kleuterklas fluohesjes met een rits, die gepersonaliseerd worden met naam en afbeelding naar keuze!
 • Uitgeverij Zwijsen zorgt er voor dat 5 kleuterklassen bezoek krijgen van Loeloe en Pompom, die samen mee een verkeersles volgen.
 • Museum Hof van Busleyden nodigt 5 klassen uit om hun Museumklassen te volgen: een interactief begeleid bezoek met toffe opdrachten.
 • Ten slotte schenkt Torfs aan 5 klassen een bezoek van een lokale ijskar, waarbij elke leerling ook een fluohesje ontvangt.

Meer informatie over de beloningen:

Vakje 21 stickerkaart:
WIN met de WEDSTRIJD

Leerlingen die 21 stickers verzameld hebben, kunnen meedoen aan een wedstrijd. Het wedstrijdformulier verschijnt in de week van 21 november op deze website. Deelnemen kan tot en met 10 maart 2023.

 • 30 leerlingen winnen een gepersonaliseerde brooddoos van Name On It en een set van 25 naamstickers.

 • Of ze maken kans op 1 van de 25 waanzinnig leuke bodyglowers van het Belgische merk Gofluo.

 • Wowow maakt 30 leerlingen gelukkig met een setje met 3 fluogadgets.

 • 30 leerlingen winnen een cadeaucheque van 25 euro van JBC.

 • Nog een fantastische prijs: 50 leerlingen winnen een cadeaucheque van A.S.Adventure ter waarde van 25 euro!

 • Ten slotte krijgen 150 winnaars een cool fluohesje van Torfs.

Vakje 42 stickerkaart:
1+1 GRATIS naar zwemparadijs Center Parcs/Sunparks

Wie 42 stickers verzamelt, mag gratis naar het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo in Center Parcs (in België, m.u.v. Terhills Resort) of Aquafun in Sunparks, mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Digitale tickets moeten vooraf gereserveerd worden via www.centerparcs.be/helm-fluo met hun unieke code. Leerlingen met papieren kaarten reserveren via www.centerparcs.be/helmenfluo. Geldig van 27/02/2023 t.e.m. 22/12/2023 (m.u.v. de Belgische schoolvakanties en/of feestdagen). Niet cumuleerbaar met andere kortingsacties of voordelen. Deze actie is enkel geldig voor een kind (3 – 12 jaar). Actie niet terugbetaalbaar op reeds eerder aangekocht ticket voor het kind. Niet inwisselbaar in speciën. 

Een overzicht van de Belgische vakantieparken met zwemparadijs vind je op centerparcs.be of sunparks.com

Vakje 60 stickerkaart:
1+1 GRATIS NAAR ZOO ANTWERPEN OF ZOO PLANCKENDAEL

Bij tonen van een volle stickerkaart krijg je eenmalig gratis toegang tot ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mits vergezeld van een betalende volwassene aan standaard individueel tarief per stickerkaart. Kinderen met een digitale spaarkaart verzilveren hun ticket op op www.ZOOantwerpen.be/Helm-Op-Fluo-Top. Dit aanbod is geldig van 01/03/2023 t/m 30/09/2023. Niet geldig in schoolverband. Niet cumuleerbaar met andere kortingsacties of voordelen, bedrijfstickets of andere extern aangekochte tickets, met uitzondering van e-tickets aangekocht op de website van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael aan standaard tarief. Deze actie is enkel geldig voor een kind (3-12 jaar). Kopieën worden niet aanvaard. Actie niet terugbetaalbaar op reeds eerder aangekocht ticket voor het kind. Niet inwisselbaar in speciën. Check de openingsuren op ZOOantwerpen.be en ZOOplanckendael.be.

Kinderen die een ZOO/Planckendael-abonnement hebben, mogen bij het tonen van de volle stickerkaart een vriendje meebrengen dat gratis toegang krijgt mits vergezeld van een volwassen abonnee of andere betalende volwassene aan standaard individueel tarief.

Vakje 60 stickerkaart :
1+1 GRATIS NAAR BOBBEJAANLAND

Gratis toegang tot Bobbejaanland voor 1 persoon mits vergezeld van een betalende volwassene. Betalend ticket (aan het dagtarief > 1,4m) en gratis ticket moeten online aangekocht worden op www.bobbejaanland.be met de actiecode 206923. Leerlingen die digitaal sparen gebruiken hun persoonlijke actiecode. Op de dag van je bezoek breng je je dagtickets + deze beloningskaart mee naar de poort ter controle. Je hoeft niet meer langs de kassa. De kaart kan slechts 1 x worden gebruikt voor 05/11/2023. De kaart is niet geldig tussen 15/07/2023 en 20/08/2023 en niet geldig op uitverkochte en niet-reguliere parkdagen (zie bobbejaanland.be) of in combinatie met voorverkooptickets of schoolreizen en groepsuitstappen. De kaart is niet terugbetaalbaar, noch cumuleerbaar met andere acties/promoties. Deze kaart mag niet verkocht noch uitgedeeld worden.

Klasposter:
KLASUITSTAP naar de zoo

ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mét rondleiding*! 

*De school kiest zelf of ze naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael gaat en spreekt in overleg met het gekozen park een datum af voor het bezoek. 

Klasposter:
IJSJES 

Vijf klassen krijgen een bezoek van een lokale ijskar, met voor iedereen een ijsje.
Smakelijk allemaal!

Klasposter:
FIETSHELMEN VOOR DE HELE KLAS

Odissey schenkt een lading van hun prachtige fietshelmen aan vijf volledige klassen.

Veel dank aan de partners van Helm Op Fluo Top: 

ZOO Antwerpen & ZOO Planckendael

We streven ernaar om mensen te verwonderen. Elke dag opnieuw. In de best bewaarde en bekroonde 19de- eeuwse dierentuin ter wereld, ZOO Antwerpen, maar ook in het avontuurlijke ZOO Planckendael. Dichter bij de dieren, de natuur en elkaar. Meer info op www.ZOOantwerpen.be en www.ZOOplanckendael.be.

Bobbejaanland

Beleef een onvergetelijke dag in ‘t plezantste land! Het gezellige familiepark – gelegen in de prachtige groene Belgische Kempen – is dé perfecte en veilige daguitstap voor jong en oud. Met meer dan 40 attracties en verschillende originele themazones garanderen we een onvergetelijke tijd. Nood aan verfrissing? Iconische waterattracties zoals El Rio en Wildwaterbaan zorgen voor die verfrissende ‘splash’ wanneer je die nodig hebt. NIEUW: Hou je camera maar klaar, want het is tijd voor Nickelodeon! Ontmoet SpongeBob, Chase, Marshall en Skye van Paw Patrol of ga op de foto met Dora en Boot. 1, 2, 3… lachen maar!

Center Parcs

In de Aqua Mundo, het subtropisch zwemparadijs van Center Parcs beleef je een spetterend dagje uit met het hele gezin. Roetsj van de verschillende glijbanen of trotseer de wildwaterbaan en suis op deze snelle rivier naar beneden door een tropisch decor van palmbomen en exotische planten. Plezier verzekerd in het Water Playhouse, een platform met waterspellen zoals waterpistolen en een enorme gigantische emmer met 900 liter water die op omkiepen staat. Klinkt het signaal? Dan kan je dobberen op de golven van het golfslagbad; het is net alsof je in zee zwemt!

A.S.Adventure

Van de hoogste berg ter wereld tot het park om de hoek: 'adventure is everywhere'. Daar staat A.S.Adventure voor. Wij zorgen dat je voor elke outdoorbeleving het juiste én coolste materiaal hebt. Avontuur, dat is dus ook de stad, de straat en met de fiets naar school. En net als bij elk avontuur, staat veiligheid met stip voorop. Want ook in de jungle van de stad ben je maar beter goed voorbereid. Met een stoere helm en flashy fluo kledij bijvoorbeeld. Zo waag je je veilig aan het verkeersavontuur!  

GoFluo

Het go-to-merk voor trendy slimme outdooraccessoires die je in stijl zichtbaar maken dag en nacht. Een missie om het dagelijks leven op te fleuren, vertaald in toegankelijke en in het oog springende ontwerpen die door de tijd heen relevant blijven. Nooit kiezen tussen functie & mode. Ga snel naar www.gofluo.com.

JBC

JBC, mee met elke familie! 💛 Betaalbare en kwalitatieve mode voor heel het gezin, voor elk moment. Van zachte biokatoenen outfits voor newborn baby’s vanaf maatje 50 tot hippe en stijlvolle dames- en herencollecties. Van ravotten in de tuin tot feesten met de hele familie. JBC is een op-en-top Belgisch familiebedrijf met een groot hart voor lokaal en duurzaam ondernemen. Ze werken voortdurend aan duurzamere mode die goed zit en voelt. Met respect voor de planeet én voor de mensen die er wonen. Surf snel naar www.JBC.be en laat je inspireren door de nieuwe collecties!

Museum Hof van Busleyden

Ontdek met je klas het allerbeste wat Mechelen door de eeuwen heen heeft voortgebracht. In de tentoonstelling Verborgen Parels kan je meer dan 100 kunstwerken uit verschillende tijdsperiodes en in diverse disciplines zoals schilderkunst, edelsmeedkunst, beeldhouwkunst en prentkunst bewonderen. Een ervaren educatieve gids neemt jullie mee op pad en aan de hand van verschillende afwisselende opdrachten ontdek je de kunstwerken op een speelse manier. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Reserveren (vanaf oktober 2022) via www.hofvanbusleyden.be. Meer info: arne.vandelanotte@mechelen.be 

Name On It

Bij Name On It vind je tal van praktische producten met naam voor jong en oud! Ontdek een ruim assortiment van fopspenen, naamstickers, kledinglabels, fluo veiligheidshesjes, brooddozen en drinkflessen die je eenvoudig online kan personaliseren. In ons eigen atelier te Mechelen bedrukken we dagelijks een 1000-tal producten met naam en kijken we zelf toe op de kwaliteit. Neem snel een kijkje op www.nameonit.be!  

Thousand

Bij Thousand is het ons doel om de fietsveiligheid te verhogen door helmen te maken die zelfs de non-believers ertoe aanzet om een fietshelm te dragen. Niet alleen omdat ze zo goed zitten, maar ook omdat ze er ongelofelijk uitzien. In ons Junior gamma komen de fietshelmen met een stickerset die de kinderen zelf kunnen aanbrengen. Zo stimuleer je ook hun creativiteit en willen ze hun helm des te meer dragen. 

Torfs

Bij Torfs vinden we het belangrijk dat kinderen sterk in hun schoenen staan… ook in het verkeer! Daarom zijn we trotse partner van Helm Op Fluo Top!  

Uitgeverij Zwijsen

Loeloe en Pompom komen op bezoek bij 5 kleuterklassen. Zij helpen de kleuters bij het oversteken en zorgen voor een onvergetelijke dag! Dit bezoek is geschikt voor kleuters van de 2de of de 3de kleuterklas. Maak alvast kennis met Loeloe en Pompom: https://www.uitgeverijzwijsen.be/kleuteronderwijs  

WOWOW

Wie zich al fietsend, lopend of wandelend buiten begeeft kent het bevrijdende gevoel van de buitenlucht, het genot van de fysieke inspanning en is zich bewust van zijn milieuvriendelijke keuze van verplaatsing. Maar is hij zich ook bewust van het gevaar op de baan en het risico om niet gezien te worden en betrokken te raken bij een ongeval? Het Belgisch bedrijf WOWOW zet al 18 jaar in op Europese gecertifieerde, kwalitatieve en aantrekkelijke fluo jassen en accessoires die een optimale zichtbaarheid garanderen, zowel overdag met fluo als in het donker met reflectie. Use the power of visibility by WOWOW.