Stickers sparen: individuele prijzen schooljaar 2024-2025

Elke leerling die deelneemt aan Helm Op Fluo Top krijgt een (digitale) stickerkaart. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie. Wie naar school komt en fluokledij draagt, krijgt een stickertje. Ook een fietshelm dragen levert een stickertje op. Wie elke dag fluokledij of een helm draagt, heeft zijn kaart dus zeker tegen de krokusvakantie vol.

Leerlingen verdienen dankzij onze partners mooie beloningen op vakjes 20, 40 en 60. Als je goed spaart, kan je alle 3 de prijzen verzilveren. Hieronder vind je welke prijzen je kan behalen onder welke voorwaarden.

Klasposter: klassikale prijzen 2023 - 2024

Scholen die willen, kunnen de leerlingen die hun stickerkaart vol hebben laten verder sparen voor een klasprijs. Zo blijven ze toch gemotiveerd tot aan het einde van de actie. 

Volgend schooljaar kunnen we deze fijne klasprijzen aan het einde van de actie allemaal verdelen:

 • AS Adventure schenkt aan alle leerlingen van 5 klassen een setje reflecterende stickers om je fiets of helm mee te pimpen. Zo wordt een helm dragen extra cool!
 • Bobbejaanland ontvangt 5 klassen in hun pretpark in Kasterlee. Je stapt er van de ene unieke wereld in de andere: van draken en duistere krachten tot cowboys en wervelende wildwaterbanen!
 • Clavis Uitgeverij maakt 5 klassen gelukkig met het boek 'Anna in het verkeer' en een Anna fluohesje voor elke leerling.
 • 5 klassen kunnen genieten van heerlijke waterpret in een zwemparadijs van Center Parcs / Sunparks
 • Het museum Hof van Busleyden in Mechelen nodigt 5 klassen uit voor een interactief begeleid bezoek. Een ervaren gids neemt jullie mee op pad en aan de hand van verschillende opdrachten ontdek je de kunstwerken op een speelse manier.
 • JBC maakt 10 klassen blij met splinternieuwe fleurige fietstassen.
 • Openluchtmuseum Mini-Europa ontvangt 2 klassen voor een reis door Europa.  Tijdens een twee uur durende vermakelijke en leerzame wandeling (her)ontdek je de 27 deelstaten van de Europese Unie en het Verenigd koninkrijk.
 • 5 kleuterklassen kunnen voor elke leerling een fluohesje met rits van Name On It winnen, gepersonaliseerd met naam en afbeelding naar keuze!
 • Now Company geeft fietshelmen van het merk Nutcase weg voor 5 volledige klassen uit de lagere school! Helmen die kinderen graag dragen en ze dus ook niet aan de kapstok laten hangen.
 • Torfs maakt 5 klassen blij met cupcakes en een bezoekje van Milo of Mila.
 • Het Belgisch treinmuseum Train World gelegen in Schaarbeek verwelkomt 5 winnende klassen. Stap in met je leerlingen en geniet van een spannende ontdekkingstocht tussen de treinen!
 • Wonder Robot schenkt 10 klassen Wonder Robot veiligheidhesjes en maakt elke leerling van 5 klassen blij met een Wonder Robot Strip.
 • Het Belgisch bedrijf WOWOW maakt 5 klassen gelukkig met fluorescerende bag covers Rysy of Rebel.
 • Loeloe en Pompom van Uitgeverij Zwijsen komen op bezoek bij 5 kleuterklassen. Zij helpen de kleuters bij het oversteken en nemen voor elke kleuter een gloednieuw fluohesje mee. Ze zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke dag!
 • ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mét rondleiding!

Veel dank aan de partners van Helm Op Fluo Top: 

 

ZOO Antwerpen & ZOO Planckendael

We streven ernaar om mensen te verwonderen. Elke dag opnieuw. In de best bewaarde en bekroonde 19de- eeuwse dierentuin ter wereld, ZOO Antwerpen, maar ook in het avontuurlijke ZOO Planckendael. Dichter bij de dieren, de natuur en elkaar. Meer info op www.zooantwerpen.be en www.zooplanckendael.be.

Bobbejaanland

Beleef een onvergetelijke dag in ‘t plezantste land! Het gezellige familiepark – gelegen in de prachtige groene Kempen – is dé perfecte en veilige daguitstap voor jong en oud. Met meer dan 40 attracties en verschillende originele themazones beleef je ongetwijfeld een onvergetelijke tijd. Op zoek naar adrenaline? Laat je door elkaar slingeren in Sledge Hammer of ervaar in Fury snelheden tot 106,6 km/u. Nood aan verfrissing? Iconische waterattracties zoals El Rio en Wild Water Slide zorgen voor die verfrissende ‘splash’ wanneer je die nodig hebt. Liever een activiteit voor de allerkleinsten? Onze binnen- en buitenspeeltuinen staan voor je klaar!

Center Parcs

In de Aqua Mundo, het subtropisch zwemparadijs van Center Parcs beleef je een spetterend dagje uit met het hele gezin. Roetsj van de verschillende glijbanen of trotseer de wildwaterbaan en suis op deze snelle rivier naar beneden door een tropisch decor van palmbomen en exotische planten. Plezier verzekerd in het Water Playhouse, een platform met waterspellen zoals waterpistolen en een enorme gigantische emmer met 900 liter water die op omkiepen staat. Klinkt het signaal? Dan kun je dobberen op de golven van het golfslagbad; het is net alsof je in zee zwemt!

A.S.Adventure

Van de hoogste berg ter wereld tot het park om de hoek: 'adventure is everywhere'. Daar staat A.S.Adventure voor. Wij zorgen dat je voor elke outdoorbeleving het juiste én coolste materiaal hebt. Avontuur, dat is dus ook de stad, de straat en met de fiets naar school. En net als bij elk avontuur, staat veiligheid met stip voorop. Want ook in de jungle van de stad ben je maar beter goed voorbereid. Met een stoere helm en flashy fluo kledij bijvoorbeeld. Zo waag je je veilig aan het verkeersavontuur!  

Clavis Uitgeverij

Bij Clavis Uitgeverij staat het kind centraal. Wij geloven namelijk dat de wereld van morgen er zal uitzien als de dromen van de kinderen van vandaag. Het is dan ook onze missie om hun leefwereld elke dag zo mooi mogelijk maken. 
Sinds 1978 doen we ons uiterste best om kinderen een droomrijke, stimulerende en veilige tijd te bezorgen. Wat jonge kinderen lezen, geeft immers een richting voor hun latere leven en hoe zij hun rol in de wereld zullen invullen.
Een boek geeft inzicht in hun eigen doen en laten, leert hun verhoudingen tussen mensen kennen en laat het verschil tussen goed en kwaad zien. Het zorgt voor een hechtere band tussen ouder en kind. Het stimuleert hun fantasie en verrijkt hun woordenschat. Clavis vindt die verworvenheden essentieel en zal er alles aan doen om kinderen te laten lezen. Want lezen is leuk. Lezen verbindt. Lezen leert.

JBC

JBC, mee met elke familie! 💛 Betaalbare en kwalitatieve mode voor heel het gezin, voor elk moment. JBC is een op-en-top Belgisch familiebedrijf met een groot hart voor lokaal en duurzaam ondernemen. Met respect voor de planeet én voor de mensen die er wonen. Surf snel naar www.JBC.be en laat je inspireren door de nieuwe collecties!

Mini-Europa

Heel Europa geanimeerd in miniatuur! Laat u verwonderen! Mini-Europe is een park waarin alle wonderen van Europa in miniatuurformaat worden tentoongesteld. Bonsais, bloemenperkjes en dwergbomen, vormen het perfecte decor voor de 350 monumenten die tot in de kleinste details werden nagemaakt op schaal 1/25. Duizenden levensechte figuurtjes en animaties! Ontsteek de uitbarsting van de Vesuvius of zie de Ariane-raket opstijgen. Alle info vind je op www.minieurope.com.

Museum Hof van Busleyden

Ontdek met je klas het allerbeste wat Mechelen door de eeuwen heen heeft voortgebracht. In de tentoonstelling Verborgen Parels kan je meer dan 100 kunstwerken uit verschillende tijdsperiodes en in diverse disciplines zoals schilderkunst, edelsmeedkunst, beeldhouwkunst en prentkunst bewonderen. Ontdek het allemaal op www.hofvanbusleyden.be

Name On It

Bij Name On It vind je tal van praktische producten met naam voor jong en oud! Ontdek een ruim assortiment van fopspenen, naamstickers, kledinglabels, fluo veiligheidshesjes, brooddozen en drinkflessen die je eenvoudig online kan personaliseren. In ons eigen atelier te Mechelen bedrukken we dagelijks een 1000-tal producten met naam en kijken we zelf toe op de kwaliteit. Neem snel een kijkje op www.nameonit.be!  

Nutcase

De helm die veiligheid en geluk brengt. Door de jaren heen heeft het merk Nutcase zich gevestigd in de fietshelmenmarkt door 2 grote pijnpunten aan te gaan: helmen veiliger en aantrekkelijker maken! Nutcase, afkomstig uit de VS, biedt een breed scala aan helmen, elk met zijn eigen mooie design. Op die manier weet je zeker dat je de helm vindt die het beste bij je past. Naast een trendy urban look bieden Nutcase-helmen ook optimaal comfort dankzij een zeer goed ventilatiesysteem. De veiligheid wordt gegarandeerd door het MIPS-systeem aan de binnenkant en de stevige buitenschaal. Al meer dan 10 jaar tonen kinderen in België de meerwaarde van Nutcase aan: ze vinden in het gamma altijd een helm die hen bevalt en beschermt. 

Torfs

Bij Torfs vinden we het belangrijk dat kinderen sterk in hun schoenen staan… ook in het verkeer! Daarom zijn we trotse partner van Helm Op Fluo Top!  

Trainworld

 Train World neemt je mee naar het verleden, het heden en de toekomst van de spoorwegen in België. Wandel door adembenemende decors en ontdek de boeiende wereld van treinen en stations. Droom weg bij de legendarische locomotieven of de grandeur van de koninklijke rijtuigen. Snuister mee in de verrassende collectie lantaarns, affiches, uniformen en laat je onderdompelen in de wondere wereld van de spoorwegen. Ons educatief aanbod zet je op het goede spoor. Train World biedt gegidste rondleidingen op maat, gratis educatieve pakketten en speelse en creatieve schoolworkshops. Meer info op www.trainworld.be/nl/scholen.

Uitgeverij Zwijsen

Spelenderwijs verwonderen en ontdekken met een compleet aanbod aan doelgerichte activiteiten op maat van jouw kleuters? Dat doe je met de kleuterpakketten van Uitgeverij Zwijsen! De duidelijke, doorgaande lijn in de opbouw en didactiek van ons totaalaanbod biedt kleuters de beste voorbereiding voor een sterke start in het 1ste leerjaar. Zo komt leren echt tot leven!
Maak alvast kennis met Loeloe en Pompom: https://www.uitgeverijzwijsen.be/kleuteronderwijs  

Wonder Robot

Wonder Robot is de superheld van de verkeersveiligheid met als missie de weggebruikertjes beschermen! Het zebrapad oversteken, fietsen of wandelen langs de weg. Het verloopt voortaan allemaal veiliger, dankzij de hulp van Wonder Robot en zijn maatje Sarah. Wil jij op een ludieke manier leren over verkeersveiligheid? Zing en dans mee op het ritme van het Wonder Robot lied, ga aan de slag met de gratis kleurplaten of bekijk de animaties op wonderrobot.be. Wonder Robot is een initiatief van Wondercar (carrosserie alle merken) en Wonderservice (garage alle merken).

WOWOW

Wie zich al fietsend, lopend of wandelend buiten begeeft kent het bevrijdende gevoel van de buitenlucht, het genot van de fysieke inspanning en is zich bewust van zijn milieuvriendelijke keuze van verplaatsing. Maar is hij zich ook bewust van het gevaar op de baan en het risico om niet gezien te worden en betrokken te raken bij een ongeval? Het Belgisch bedrijf WOWOW zet al 20 jaar in op Europese gecertifieerde, kwalitatieve en aantrekkelijke fluo jassen en accessoires die een optimale zichtbaarheid garanderen, zowel overdag met fluo als in het donker met reflectie. Use the power of visibility by WOWOW.